VABILO NA POHOD PO POTEH PRENOSA RANJENCEV IZ ZADLOGA

Vabimo vas na pohod, ki ga organizirata OZ Veteranov Vojne za Slovenijo, Idrija Cerkno in Planinsko društvo Javornik, v spomin na reševanje ranjencev med II. sv.  vojno in na učno četo ki je delovala v času osamosvojitvene vojne.

V soboto, 28. avgusta 2016, se bomo zbrali v Zadlogu  ob 6,00   uri na mestu kjer je stala stara osnovna šola, v kateri je dr.  Aleksander Gala -Peter organiziral septembra 43 partizansko bolnico.  Od tu bomo mimo Figarja odšli do Lavrečka v Mali Gori, kamor so po treh dneh prenesli ranjence iz Zadloga. Od tu so ranjence do konca novembra 43 prenesli v bolnico Pavlo.. Nadaljevali bomo pot do  Hudega Polja,  kjer bo kratka proslava.  Kdor bo želel , bo pot nadaljeval z avtobusom na Vojsko, drugi pa se bomo preko Mrzle Rupe, kjer bo poskrbljeno tudi za prigrizek, odpravili na Vojsko, na  zaključno prireditev. Po prireditvi se bomo z avtobusom vrnili v Črni Vrh.

Prispevek za malico in prevoz znaša 5 EUR. Zaradi organizacije prevoza in prehrane se prijavite na tel.: 041 718 572 Marko ali 041 358 352 Neva

Vabljeni!