VETERANI IZ MEŽIŠKE DOLINE ZMAGALI NA 13. VETERANSKEM PRVENSTVU V VELESLALOMU

V soboto 28. januarja 2017 je na smučiščih smučarskega centra Cerkno potekala jubilejna 40. Spominska smučarska prireditev Partizanske smučine – Cerkno ’45, ki je posvečena spominu na prve organizirane partizanske smučarske tekme  sredi tedanje okupirane Evrope.

V okviru teh spominskih tekem je potekalo tudi 13. prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu.

Poleg veteranov vojne za Slovenijo, se je v  prelepem sončnem vremenu  na startu veleslaloma zbralo lepo število tekmovalcev iz vrst  članov Zveze združenj borcev za vrednote NOB, pripadnikov Slovenske vojske,  Policijskih veteranskih društev Sever in  Zveze slovenskih častnikov.

Otvoritvena slovesnost se ne začela z doskokom treh padalcev Slovenske vojske s slovensko zastavo. Zbrane sta nagovorila Jurij Kovačič,  župan občine Cerkno in generalmajor dr. Alojz Šteiner , predsednik Zveze slovenskih častnikov.

Na 13. prvenstvu veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu je sodelovalo blizu sto tekmovalk in tekmovalcev iz petnajstih  območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo, ki so tekmovali ekipno in posamično. Med ekipami je letos zmagala ekipa Mežiške doline, ki je prejela tudi prehodni pokal, sledili pa sta ji ekipi Zgornje Gorenjske in Kranja. Prvič se je zgodilo, da ekipa iz OZ VVS Idrija Cerkno, ki je bila zmagovalka številnih dosedanjih prvenstev, letos ni nastopila v popolni sestavi in v ekipnem tekmovanju ni mogla sodelovati.

V posamičnem tekmovanju so udeleženci in udeleženke tekmovale v različnih starostnih kategorijah. Doseženi rezultati  in uvrstiteve so razvidni iz priložene tabele.

Kot običajno se je prireditev  zaključila v dolini, v Hotelu Cerkno, s podelitvijo medalj in pokalov. V priložnostnem kulturnem programu  prireditve so nastopili kvintet policijskega orkestra, učenci OŠ Cerkno in ženski pevski zbor  Iris. Slavnostni govornik je bil akademik prof.dr. Matjaž Kmecl.

Rezultati veterani veleslalom (pdf)