MILENA KRŽIŠNIK PREJELA VISOKO PRIZNANJE ZVVS

Na sobotnem zasedanju Glavnega zbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki je potekalo v Ajdovščini,  je sekretarka OZ VVS Idrija Cerkno,  ga. Milena Kržišnik prejela visoko priznanje  Zveze veteranov vojne za Slovenijo – red ZVVS III. stopnje.

Ga. Milena Kržišnik je aktivna v delu Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno  od leta 2001, ko je bilo leto ustanovljeno. Vse od tedaj je ena od nosilcev dejavnosti v združenju. Ni se izogibala prevzemanju tudi najodgovornejši nalog, tako je bila od leta 2004 do 2008 podpredsednica, v obdobju 2009 do 2013 predsednica, od leta 2013  dalje pa sekretarka Območnega združenja.

V času njenega predsednikovanja, je Območno združenje  vzpostavilo številne prijateljske povezave in tvorna sodelovanja z drugimi veteranskimi združenji tako, da Idrija postaja priljubljena destinacija za obiske veteranov iz različnih krajev Slovenije. Veteranska združenja pa se množično udeležujejo tudi tradicionalnega veteranskega prvenstva v veleslalomu, tekmovanja v streljanju z malokalibrsko puško in drugih prireditev, ki jih organizira Območno združenje.

V obdobju ko mu  predsedovala, je Območno združenje v Idriji postavilo osrednje spominsko obeležje dogodkom iz osamosvojitvene vojne v občinah Idrija in Cerkno. Vrsto let je bila aktivna tudi v delu različnih organov na ravni Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Kljub temu, da je imela v tem času tudi nekaj težkih osebnih preizkušenj, je ostala  aktivnemu delovanju  v združenju zvesta vse do danes.

Zato podeljeno priznanje res ni moglo  priti v bolj primerne roke. Ga. Milena Kržišnik je ena tistih članic, ki ji gre velika zahvala za opravljeno delo v veteranski organizaciji in naše iskrene čestitke ob prejemu visokega  priznanja Zveze veteranov vojne za Slovenijo.