DELGACIJA OBISKALA GROB RUSKEGA VOJAKA

V gozdu pod Golobovim Vrhom med Malo Goro in Križno Goro je grob neznanega ruskega vojaka. Vsako leto delegacija ruskega veleposlaništva položi venec na ta grob. Že več let spremljamo delagacijo tudi veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno. Letos so želeli obeležiti obletnico zmage v drugi svetovni vojni z obiskom vseh gobov padlih borcev in jetnikov v I. in II svetovni vojni.

Dne 24. aprila sta prišla svetovalec ruskega veleposlaništva g. Konstantin Janovič in namestnik atašeja podpolkovnik g. Sergej Banin v Črni Vrh k našemu veteranu Ivanu Rudolfu, lastniku vojnega muzeja. Tu so se delegaciji pridružili še Juri Kavčič predsednik krajevne skupnosti Črni Vrh, Boris Jordan in Marta Jordan, vsi so člani našega OZ VVS Idrija Cerkno. Skupini so se pridružili tudi člani veteranske organizacije OZ VVS Ljubljana.Skupaj so odšli do groba, ter položili venec.

G. Konstantin Janovič je ob tej priliki podelil spominske medalje Ivanu Rudolfu, Juriju Kavčič in Marku Mikužu ob 100 obletnici Ruske kapelice pod Vršičem za skrb in ohranjanje spomina na vse padle iz bivše Sovjetske zveze.