VABILO NA EKSKURZIJO IN DRUŽENJE

Območno združenje slovenskih častnikov Idrija Cerkno, svoje člane in veterane vojne za Slovenijo ter njihove spremljevalce in znance,   vabi na tradicionalno spomladansko ekskurzijo in druženje. V vabilu so organizatorji zapisali:

“V strokovnem delu bomo obiskali radarski položaj enega od dveh vojaških radarjev dolgega dosega. Poleg zanimive tehnike in predstavitve enote se nam bo, če nam bo vreme naklonjeno, na tej točki nudil čudovit razgled. V neposredni bližini si bomo pogledali še spomenik iz časa 2.s.v. in če bo čas dopuščal, še čudovito naravno zanimivost. Sledi premik ob Dravo, kjer bomo v kraju Javnik ponovili izkušnjo splavarjenja na Dravi z ekipo Šarman. Na poti domov se bomo ustavili ob eni novejših turističnih znamenitosti, ki je trenutku na vrhuncu popularnosti. Ne bomo ne žejni ne lačni.

Aktivnost bomo izvedli v SOBOTO, 20. Maja 2017. Avtobus krene iz Cerknega ob 05:30, pobira o dolini Idrijce do Idrije (Pirhova luknja 05:40, Sp. Idrija 05:50 in v Idriji poberemo ob 06:00), prijavljene iz Godoviškega zaledja poberemo v Godoviču ob 06:20. Pričakovana vrnitev v Cerkno je med 22:00 in 23:00 istega dne.

Zaradi najave vstopa v vojaški objekt vsak ob prijavi pove ime in priimek, zaradi potreb organizacije pa še kontaktno tel. številko. Prijavljate se izključno na tel: 031 697 883 (Brane Tušar) in sicer do vključno četrtka 18.5. do 13:00. Prosim, da tudi morebitne spremembe (odpoved zaradi bolezni…) javljate na isto številko. Prispevek vsakega udeležence, ne glede na članstvo (nečlanstvo), bo pobran na avtobusu in bo znašal 28€. V tej ceni je všteto dvourno splavarjenje in malica (ne pa tudi pijača na splavu) ter del stroškov za avtobus. Plačljiva bo tudi aktivnost ob turistični atrakciji (cca 10€… po želji, kdor ne bo želel sodelovati, ne bo plačal).

Ker bo malica na splavu šele okrog 14:30, s seboj vzemite kakšen prigrizek in pijačo, oblecite in obujte se vremenski napovedi primerno. Zaželena je lahka pohodna obutev ali športni copati, ker bomo tudi malo hodili (ne daleč in ne bo naporno).

Povabite še znance in prijatelje, da napolnimo avtobus in se podamo lepemu dnevu naproti. Velja pravilo: »Kdor se prej prijavi, sigurno sedi na avtobusu« – stojišč pa ne popolnjujemo”.