VABILO NA POHOD MIMO BARIKAD – PO TRASI FELDBANA

Pred dvema letoma smo si ogledali nedokončan predor, lansko leto smo si ogledali prvi del trase ozkotirne železnice, ki je bila speljana od Godoviča do Idrije.

V letošnjem letu so pohod , ki smo ga poimenovali »Pohod mimo barikad – po trasi feldbana«. pripravili na Geoparku, zato vas o tem pohodu obveščamo in vabimo da se ga udeležite.

Vodenem ogled bo v nedeljo, 11.6.2017 ob 14 uri

Pohod se prične na križišču, kjer se od ceste Godovič – Črni Vrh odcepi francoska cesta. Pohod bo trajal cca 3 ure, dolžina poti je 10 km. Ogledali si bomo del te trase, ki se vije nad Zalo. Za pohod so potrebni pohodni čevlji in primerna oblačila.

Nad Zalo, kjer se vije ta trasa je lep razgled na to sotesko, Idrijo in nemogoč prehod po tej trasi od Godoviča do Idrije ob samo eni barikadi na tej poti.

Na pohodu nam bodo predstavili vzorec vagončkov in tirov feldbana. O progi, času in namenu te izgradnje pa nam bodo spregovorili Kerenc Tine, Gregor Žorž in tako kot v preteklem letu tudi Aleš Lajovic o pomembnih slovenskih vojskovodjih.

Obveščamo vas, da v mesecu septembru planiramo še en pohod mimo barikad in to od Sp. Idrije do Želina po levi strani reke Idrijce.

Vabljeni!