ŠAHISTI OZ VVS DEVETI NA 16. VETERANSKIH ŠPORTNH IGRAH

 HOČE pri MARIBORU – V okviru 16.veteranskih športnih iger članov Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ki so v soboto,10.junija letos potekale v Hočah pri Mariboru, so tekmovali v šestih disciplinah. Ena od tekmovalnih disciplin je bil tudi ekipni šahovski turnir, na katerem je sodelovalo 23 tričlanskih moštev.

Na turnirju, ki je potekal v pospešenem šahu, je po devetih odigranih krogih prepričljivo zmagala ekipa Območnega združenja ZVVS Maribor, ki je zbrala 20,5 točk, na drugem mestu ekipa Območnega združenja ZVVS Kočevje18,5 točk, tretja pa je bila ekipa Območnega združenja ZVVS Ruše s 17 točkami.

Med sodelujočimi sta bili tudi dve Primorski ekipi. Ekipa Območnega združenja.ZVVS Idrija – Cerkno ( Matej Ušeničnik 7,5 točk, Silvo Kovač 4 točke in Miran Likar 3 točke iz devetih partij) je s 14,5 točkami osvojila 9. mesto, ekipa Območnega združenja ZVVS Kanal (Kogoj, Vinkler in Krivec) pa je bila s 13,5 točkami na 17. mestu   med 23 ekipami.

Prizadevni organizatorji iz Štajerske so poskrbeli za uspešno izvedbo športnih iger in prijateljsko druženje veteranov vojne za Slovenijo.

Silvo Kovač