DVIG ZASTAVE V POČASTITEV DNEVA DRŽAVNOSTI

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno, Policijsko veteransko združenje Sever in  Osnovna šola Idrija,  so v petek, 23.06.2017, v počastitev Dneva državnosti,  v spominskem  parku osamosvojitvene vojne za Slovenijo pred Osnovno šolo Idrija, pripravili svečanost na kateri so na drog ob spominskem obeležju dogodkom iz osamosvojitvene vojne na Idrijskem in Cerkljanskem, dvignili slovensko zastavo.

Zastava je na tem drogu prvič zaplapolala 26.6.1991 na slovesnosti posvečeni razglasitvi nove države –  samostojne Slovenije, veterani vojne za Slovenijo pa v sodelovanju z Občino Idrija skrbijo, da slovenska zastava na tem drogu  ponosno plapola še danes.

Na svečanosti je častni postroj veteranov na prizorišče prinesel slovensko trobojnico in jo ob intoniranju Zdravljice dvignil na drog.

Zbrane je nato pozdravila sekretarka OZ VVS Milena Kržišnik , v slavnostnem nagovoru pa je prisotne nagovoril predsednik OZ VVS Idrija Cerkno Zorko Velikanje. Priložnostni kulturni program so pripravile učenke OŠ Idrija.

Po zaključeni slovesnosti v spominskem parku, so udeleženci  odšli v Modro dvorano, kjer so učenci OŠ Idrija izvedli bogat praznični program posvečen praznovanju Dneva državnosti in zaključku  iztekajočega se šolskega leta.