POZDRAV PRAZNIKU IN ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno in Osnovna šola Idrija,  sta v petek 23.6.2017 v Modri dvorani Idrija pripravila prireditev posvečeno obeležitvi praznika Dneva državnosti in zaključku iztekajočega se šolskega leta.

Zbrane učence in učenke, učiteljski zbor, starše, predstavnike območnega združenja veteranov in prijatelje šole je pozdravil Zorko Velikanje, predsednik OZ VVS Idrija Cerkno. Kot slavnostni govornik pa je udeležence nagovoril Janez Podobnik, ki je bil v času osamosvajanja Slovenije predsednik Skupščine Idrija, ki je izpostavil pomen negovanja narodne zavesti med vsemi generacijami, zlasti med mladimi, ki bodo oblikovali prihodnost Slovenije, in pozval k složnosti in obuditvi narodnega žara, kot smo ga Slovenci zmogli v času osamosvajanja Slovenije.

Prisrčen kulturno zabavni program, ki je z zborovsko pesmijo, domovinsko pripovedjo, plesom in glasbo, odseval veselje in razposajenost mladih ob zaključku iztekajočega se šolskega leta, pa so v sodelovanju s svojimi mentorji, pripravili in izvedli učenci in učenke Osnovne šole Idrija in plesalke Plesnega kluba Idrija. Ob zaključku prireditve je udeležence nagovorila  tudi  ravnateljica šole Ivica Vončina, ki je izpostavila dosežke učencev in šole v iztekajočem se šolskem letu ter vsem, učenkam in učencem ter njihovim staršem zaželela zaslužene in lepe počitnice.