ŠOLE SO POSLALE PRISPEVKE NA LETOŠNJI LITERARNI NATEČAJ »TUDI PRI NAS JE POTEKALO OSAMOSVAJANJE SLOVENIJE«

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno je v preteklih dneh prejelo  literarne prispevke, ki so jih učenci in učenke zadnje triade osnovnih šol iz občin Idrija in Cerkno, napisali na letos že sedmi literarni natečaj  »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«.

Odziv mladih avtorjev na letošnji natečaj je bil razveseljujoč. Na natečaj je  prispelo  kar štiriinštirideset literarnih  prispevkov mladih avtorjev in sicer: osem  iz OŠ Cerkno,  deset iz OŠ Črni Vrh na Idrijo,  deset iz OŠ Idrija in kar šestnajst iz  OŠ Spodnja Idrija.

Organizatorji natečaja   so vseh prispevkov zelo veseli in se mladim avtorjem ter njihovim mentorjem zanje iskreno zahvaljujejo.

Strokovna komisija OZ VVS Idrija Cerkno bo sedaj  vse prispele prispevke pozorno prebrala, jih ocenila  ter med prispevki iz  vsake posamezne šole izbrala tistega, ki je po njeni oceni najboljši.

Literarni natečaj se bo tudi letos zaključil na svečani prireditvi, ki jo bosta  pripravili  OŠ Cerkno  in  Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno.