UDELEŽENCI LITERERARNEGA NATEČAJA NA POUČNI EKSKURZIJI

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno je za  učence zadnje triade osnovnih šol iz občin Idrija in Cerkno ter njihove mentorje, ki so  sodelovali na letošnjem literarnem  natečaju na temo »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, organiziralo poučno domoznansko ekskurzijo.  Naj ponovimo, da je na letošnji razpis prispelo štiriinštirideset literarnih prispevkov mladih avtorjev.
V okviru domoznanske ekskurzije, ki je potekala v mesecu maju 2018, so si udeleženci z zanimanjem ogledali eksponate, ki jih hrani Park vojaške zgodovine v Pivki  in prisluhnili pripovedi vodičev o poteku in dogodkih iz osamosvojitvene vojne  za Slovenijo. Po končani učni uri slovenske vojaške zgodovine so si udeleženci ogledali še Predjamski grad v Postojni.
Z organizacijo te ekskurzije  in z zahvalo vsem sodelujočim,  so se zaključile aktivnosti letošnjega že 7. literarnega natečaja. Veterani upajo in si želijo, da bodo s podobnim odzivom mladih avtorjev in prizadevnostjo njihovih mentorjev in vodstev osnovnih šol,  literarni natečaj organizirali tudi v prihodnjem letu.