VABILO NA SVEČAN DVIG ZASTAVE OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno in  Osnovna šola Idrija, vabita na slovesnost ob dvigu slovenske zastave v počastitev Dneva državnosti.
Slovesnost bo  v petek, 22.06.2018 ob 8,30 uri v spominskem  parku osamosvojitvene vojne za Slovenijo pred Osnovno šolo  v Idriji.
Slovenska zastava je na tem drogu prvič zaplapolala 26.6.1991 na slovesnosti posvečeni razglasitvi nove države –  samostojne Slovenije, veterani vojne za Slovenijo pa v sodelovanju z Občino Idrija skrbijo, da slovenska zastava na tem drogu  ponosno plapola še danes.
Zbrane bo vodoma pozdravil  predsednik OZ VVS Idrija Cerkno Zorko Velikanje, kot slavnostni govornik pa bo spregovoril Bojan Sever župan občine Idrija. Priložnostni kulturni program bodo pripravili učenci  Osnovne šole Idrija.
Po zaključeni slovesnosti v spominskem parku, bodo udeleženci  odšli v Modro dvorano, kjer bodo učenci OŠ Idrija izvedli bogat praznični program posvečen praznovanju Dneva državnosti in zaključku  iztekajočega se šolskega leta.
Vljudno vabljeni!