V POČASTITEV DNEVA DRŽAVNOSTI JE ZAPLAPOLALA SLOVENSKA TROBOJNICA

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno in  Osnovna šola Idrija sta  v petek, 22.06.2018  v počastitev Dneva državnosti pripravila slovesnost,  na kateri so v spominskem  parku osamosvojitvene vojne za Slovenijo pred Osnovno šolo  v Idriji, na drog dvignili slovensko zastavo. Slovenska zastava je na tem drogu prvič zaplapolala 26.6.1991 na slovesnosti posvečeni razglasitvi  samostojne Slovenije, veterani vojne za Slovenijo pa v sodelovanju z Občino Idrija skrbijo, da slovenska zastava na tem drogu  ponosno plapola še danes.

Kljub deževnem vremenu, ki je  verjetno kakšnega Idrijčana odvrnilo, da bi se udeležil slovesnosti, je bilo razpoloženje na prireditvi dogodku primerno.
Zbrane je vodoma pozdravil  predsednik OZ VVS Idrija Cerkno Zorko Velikanje.

Nato je postroj veteranov v spominski park prinesel  državno zastav in jo ob intoniranju državne himne dvignil na drog.

Kot slavnostni govornik je spregovoril Bojan Sever, župan občine Idrija, ki je svoj nagovor predvsem namenil mladim. Opisal je pot do samostojne slovenske države  in poudaril  pomen njene notranje demokratične in socialno pravične ureditve. Mlade pa je pozval, da v svojem življenju in delu  storijo vse, da bodo prihodnjim rodovom ohranili to kar so jim priborili njihovi očetje in dedje.

Priložnostni kulturni program na slovesnosti  pa so  izvedli učenci  Osnovne šole Idrija.

Po zaključeni slovesnosti v spominskem parku, so udeleženci  odšli v Modro dvorano, kjer so učenci OŠ Idrija izvedli bogat praznični program posvečen praznovanju Dneva državnosti in zaključku  iztekajočega se šolskega leta. Zbrane je med drugim nagovoril  tudi predsednik OZ VVS Idrija Cerkno Zorko Velikanje.