MOJA SLOVENIJA POZDRAVLJENA

Na  državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti obeležujemo dogodek, ki  v zgodovini slovenskega naroda prav gotovo pomeni enega najpomembnejših mejnikov na poti k samostojnosti in lastni državi. Vsi, ki nam je bilo dano doživeti ta pomemben  dan, še vedno z zanosom in srečo podoživljamo trenutke, ko je slovenski narod znal in zmogel   stopiti skupaj in z enotno težnjo  na plebiscitu izrazil  jasno zahtevo  po lastni državi.

 

V počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti je Osnovna šola Idrija v petek, 21. decembra, pripravila svečano akademijo pod naslovom »Moja Slovenija pozdravljena«, ki je bila v Idriji osrednji dogodek  ob prazniku.

 

 

Na odru Rudniške dvorane v Idriji so umetniški program ob prazniku oblikovali pevci šolskega pevskega zbora, pevka Anja Istenič, plesalke in plesalci in drugi.

Umetniški program je spremljala polna Rudniška dvorana.  Obiskovalci, med katerimi so bili tudi številni veterani vojne za Slovenijo,  pa so nastopajoče nagradili z dolgimi aplavzi.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno  Zorko Velikajne. V  svojem nagovoru je poudaril pomen domoljubja v današnjem času ter zbrane spomnil na prelomne dogodke v času oblikovanja lastne države.