EKIPA IDRIJE JE NA 15. PRVENSTVU VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO PONOVNO OSVOJILA PREHODNI POKAL

V sklopu 42. Spominske smučarske prireditve “Partizanske smučine – Cerkno 45”, je v soboto 26. januarja 2019 na Smučarskem centru Cerkno potekalo  tudi  15. Prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu.
Med skoraj 300 udeleženci spominskih smučarskih tekem  iz vrst članov ZZB za vrednote NOB, članov Policijskega veteranskega društva Sever, članov Zveze slovenskih častnikov in pripadnikov Slovenske vojske, so na 15. veteranskem prvenstvu v veleslalomu  tekmovali 103  tekmovalci  oziroma tekmovalke iz 19 Območnih združenj Veteranov vojne za Slovenijo.
Veterani in veteranke so v posamičnem tekmovanju tekmovali v različnih kategorijah. Po posameznih kategorijah so najboljše rezultate dosegli:

 

 

Ženske:
1. Bojana Križaj, OZ VVS Idrija Cerkno
2. Ida Istenič, OZ VVS Idrija Cerkno
3. Antonija Bahor, OZ VVS Bela Krajina

Možki 1951 in starejši:
1. Franc Rabič, OZ VVS Zgornja Gorenjska
2. Boris Jordan, OZ VVS Idrija Cerkno
3. Janez Miklavčič, OZ VVS Kranj

Možki od 1952 do 1961:
1. Dušan seljak, OZ VVS Škofja Loka
2. Branko Žaubi, OZ VVS Kamnik Komenda
3. Zoran Homec, OZ VVS Idrija Cerkno

Možki 1962 in mlajšii:
1. Jure Gantar, OZ VVS Idrija Cerkno
2. Andrej Bucik, OZ VVS Kanal
3. Uroš Kočnik, OZ VVS Mežiška dolina

V ekipnem tekmovanju pa je po nekaj sušnih letih  ponovno zmagala ekipa OZ VVS Idrija Cerkno in tako osvojila prehodni pokal prvenstva. S sledita pa ji  drugovrščena ekipa OZVVS Zgornja Gorenjska in tretjeuvrščena ekipa OZ VVS Mežiška dolina.

 

Pregled vseh rezulratov 15. Prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu objavljamo v priloženi datoteki. Veterani_VSL_2019_rezultati