PREDSTAVNIKI OZVVS NA SREČANJU Z MINISTROM ZA OBRAMBO KARLOM ERJAVCEM

Delegacija OZ VVS Idrija Cerkno se je odzvala povabilu veteranov vojne za Slovenijo iz Kanala ob Soči in se  v torek, 2. aprila 2019  udeležila  srečanja z ministrom  za obrambo Karlom Erjavcem , ki se je na povabilo županje Tine Gerbec mudil na delovnem obisku v občini Kanal ob Soči.

 

Na približno pol ure trajajočem pogovoru se je minister Erjavec srečal tudi s predstavniki organizacij veteranov vojne za Slovenijo. Pogovor tekel o aktualnih vprašanjih, ki žulijo veteranske organizacije, pa tudi o  tem, da bi v vipavski vojašnici v objektu, ki je že adaptiran, odprli nov vojaški muzej z razširitvijo dosedanje zbirke o prvi svetovni vojni, na širše obdobje vojaškega delovanja na Primorskem, ki bi zajemalo delovanje Tigrovcev, narodnoosvobodilni boj in vojno za samostojno Slovenijo.

Ob  zaključku obiska v občini Kanal ob Soči je minister Karl Erjavec v prisotnosti praporščakov veteranskih in sorodnih organizacij ter številnih veteranov vojne za Slovenijo in drugih občanov, z vojaškimi častmi položil venec k spomeniku dogodkom v vojni za samostojno Slovenijo.