IZBRANI SO NAJBOLJŠI PRISPEVKI OSMEGA LITERARNEGA NATEČAJA »TUDI PRI NAS JE POTEKALO OSAMOSVAJANJE SLOVENIJE«

Zaključil se je 8. literarni natečaj »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, katerega  v sodelovanju z vodstvi osnovnih šol in prizadevnimi mentorji v osnovnih šolah Cerkno, Črni Vrha nad Idrijo, Idrija in Spodnja Idrija, organizira Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno.

 

Na letošnji literarni natečaj se  s svojimi literarnimi prispevki odzvalo osemindvajset mladih avtorjev, od tega pet iz OŠ Cerkno, trije iz OŠ Črni Vrha nad Idrijo, deset iz OŠ Idrija in deset iz OŠ Spodnja Idrija. Večino njih se je danes zbralo na svečanosti v Črnem Vrhu nad Idrijo.

 

Strokovna komisija OZ VVS Idrija Cerkno, ki jo je vodil predsednik Zorko Velikanje, v njej pa so bili kot člani sodelovali še Milena Kržišnik,  Marijan Platiše in Marko Mikuž je po temeljitem branju prispelih prispevkov opravila izbor in odločila, da so najboljše literarne prispevke  v posameznih šolah napisali:

Osnovna šola Cerkno:   Luka Makuc 9. razred
Osnovna šola Črni Vrh nad Idrijo: Elizabeta Čebular 9. razred
Osnovna šola Idrija:   Gašper Golob Rupnik 7.razred
Osnovna šola Spodnja Idrija:   Julija Černilogar 7. razred

 

Rezultate literarnega natečaja so razglasili na današnji svečanosti v  Osnovni šoli Črni Vrh nad Idrijo, ki je bila posvečena zaključku literarnega natečaja in obeleževanju  Dnevu upora proti okupatorju. Mladim avtorjem pa so podelili pisna priznanja in knjižne nagrade.

Vsi sodelujoči na natečaju in njihovi mentorji so prejeli Zbornik prispevkov literarnega natečaja, vse pa  v mesecu maju čaka še nagradna ekskurzija z ogledom Parka vojaške zgodovine v Pivki.