MARTA JORDAN IZ OZ VVS IDRIJA CERKNO JE ABSOLUTNA ZMAGOVALKA STRELSKE TEKME V TOLMINSKEM LOMU

Na strelišču Strelskega športnega društva Most v Tolminskem Lomu je 11. maja potekala veteranska tekma v streljanju s pištolo 9 x 19. Organizator tradicionalne tekme je OZ VVS Gornje Posočje ob strokovni asistenci članov Strelskega društva Most.
Tekmovanja so se udeležili veterani iz Območnih združenj VVS Gornje Posočje, Kanal,  Idrija-Cerkno DV Sever SP pododbor Tolmin in Strelskega društva Most. Vseh strelcev je bilo preko trideset. Iz Idrije so se tekmovanja udeležili: Marta in Boris Jordan, Ivo Banič, Drago Feltrin in Jože Erjavec.

Tekmovanje je je bilo ekipno. Tri članske ekipe, ki so bile lahko mešana Ž/M. Rezultat vsakega udeleženca se je štel tudi za posamezno uvrstitev. Streljalo se je na dveh poljih na različne silhuete tarč in različnih oddaljenosti od strelske linije. V prvem polju so strelci imeli na voljo deset, za drugo polje pa petnajst nabojev. Točkovalo se je število oborjenih silhuet, zadetki v poljih ležečih tarč in število doseženih krogov na zadnji pištolski tarči.

Ko so strelski sodniki opravili svoje delo je rezultate  tekmovanja razglasil predsednik OZ VVS Gornje Posočje Iztok Uršič.

 

 

V ekipni tekmi so bili doseženi naslednji rezultati:
1. mesto  ekipa Bovec
2. mesto ekipa Idrija
3. mesto ekipa Sever pododbor Tolmin
4. mesto ekipa SŠD Most
5. mesto ekipa Kobarid

 

Absolutna zmagovalka med vsemi udeleženci je bila Marta Jordan iz OZ VVS Idrija-Cerkno. Drugo mesto je dosegel Renato Žagar iz OZ VVS Gornje Posočje, tretje mesto pa Bogdan Vončina DV Sever pododbor Tolmin.

Po razglasitvi rezultatov je organizator udeležence pogostil z domačimi dobrotami.
Čestitamo vodji tekmovanja Radku Podgornik in organizatorju OZ VVS Gornje Posočje za  odlično organizacijo tekme in gostoljubnost.

Jože Erjavec