SODELOVALI SMO NA VETERANSKIH ŠPORTNIH IGRAH

V soboto 8. junija smo se člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno v Mozirju udeležili 18.veteranskih športnih iger. Na igrah sodelujejo  člani Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo in člani Policijskih veteranskih društev SEVER. Veteranske športne igre so potekale v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever , domačin tekmovanja pa so bili člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornje Savinjsko – Zadrečke doline in Policijskega veteranskega društva Sever za Celjsko področje.
Na pot nas je z dvema kombijema – po eden iz Idrije in Cerknega krenilo 15. Skupna ekipa veteranov in spremljevalcev iz Idrije in  Cerknega se je udeležila tekmovanj v streljanju z zračno puško, pikadu in metanju bombe na cilj. Žal so nastop zaradi različnih težav odpovedali naši šahisti, ki so v zadnjih letih dosegali kar visoka mesta. Na prizorišču smo videli, da bi morda lahko sestavili tudi ekipo za košarko, saj so bili v ekipah v glavnem samo starejši udeleženci, ki so krepko presegli Abrahama. Tudi za vlečenje vrvi moramo za prihodnje leto sestaviti ekipo naših »najmočnejših« članov.

Dobro bi bilo tudi nabaviti nekaj ročnih bomb , ki se uporabljajo na takem tekmovanju in ob kakšnem našem srečanju z njimi izpeljati trening ali interno tekmovanje. Tudi v pikadu imamo veliko veščih članov, ki se lahko pripravijo na tekmovanje na tak način kot poteka na igrah.
Uradni rezultati še niso objavljeni, vendar nismo posegli po najvišjih mestih, ki so prinašala kolajne in pokale. Ko jih bomo prejeli jih bomo objavili. V pikadu je naša ekipa zmagala v prvem krogu in se uvrstila v drugi krog, kjer pa je izpadla proti močnejšemu nasprotniku.

Med tekmovalci v streljanju z zračno puško je bila naš najuspešnejši član Vladimir Kržišnik. Med tekmovalci v metanju bombe na cilj je bil med našimi najuspešnejši Izidor Hadalin.
Poleg naštetih panog so tekmovanja potekala še v košarki, šahu in vlečenju vrvi. Po napovedih organizatorjev je v vsaki panogi nastopilo med 20 in 30 ekip. Skupno je v okoli 160 ekipah nastopilo okrog 500 tekmovalcev.
Po tekmovanju smo se dogovorili, da se prihodnje leto bolje pripravimo na udeležbo na 19.veteranskih športnih igrah. Razpis vedno prejmemo zelo kasno in s kratkim, nekajdnevnim rokom za prijave. Že sedaj vabim vse naše člane, da se nam pridružijo v eni izmed ekip (streljanje z zračno puško, pikado, metanje bombe na cilj, košarka, šah, vlečenju vrvi). Tekmovanje prihodnje leto bo predvidoma v soboto 13. junija 2020.

Franci Ferjančič,  fotografije:  Jože Erjavec