V IDRIJI SKUPEN POZDRAV DNEVU DRŽAVNOSTI IN KONCU ŠOLSKEGA LETA

V ponedeljek 24.6. dopoldan so veterani vojne za Slovenijo v sodelovanju z Osnovno šolo Idrija   pripravili osrednjo občinsko  svečanost v počastitev  bližnjega Dneva državnosti.
Svečanost se je začela v spominskem parku osamosvojitve Slovenije pred Osnovno šolo Idrija.

Častni postroj praporščakov in veteranov, sestavljen iz pripadnikov Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Policijskega veteranskega društva Sever je na prizorišče prinesel državno zastavo, katero so ob intoniranju državne himne  protokolarno   dvignili na drog, na katerem je prvič zaplapolala  junija  leta 1991.

 

Zbrane pa sta  uvodoma nagovorila predsednik območne veteranske organizacije Marijan Platiše in idrijski župan Tomaž Vencelj.  Priložnostni kulturni program so pripravili  pevci Osnovne šole Idrija, program pa je povezovala Milena Kržišnik.

 

 

Zatem se je dogajanje preselilo v idrijsko Modro dvorano, kjer se je v prisotnosti vodstva Občine Idrija, območnega veteranskega združenja, združenja Sever  in združenja za vrednote NOB ter polnih tribun učencev, učiteljev in staršev odvijala prireditev v pozdrav Dnevu državnosti in zaključku šolskega leta.

 

V prvem delu prireditve, ki je bil namenjen počastitvi Dneva državnosti, so učenke in učenci ter njihova učiteljica v odrski učilnici z velikansko torto, pesmijo vokalne skupine, poezijo in z odlomkom iz nagrajenega literarnega prispevka o spominih na osamosvajanje Slovenije proslavili rojstni dan domovine. Pridružil se jim je tudi  župan Tomaž Vencelj, ki je v svojem nagovoru  izpostavil spoštovanje do domovine, učiteljev in staršev ter vseh in vsega, kar mladim ljudem pomaga rasti.

V drugem delu prireditve pa so se s hudomušno predstavo Nenavadna poroka v različnih živalskih vlogah preizkusili učiteljice in učitelji ter ravnateljica šole, ki so po zaključeni predstavi od publike prejeli bučno odobravanje in aplavz.

 

 

Na zaključku pa je spregovorila ravnateljica Ivica Vončina, ki je predstavila uspehe in dosežke učencev v iztekajočem se šolskem letu, vsem voščila ob prazniku in zaželela lepe počitnice.
Vsebinsko bogata in domiselna, dobro obiskana ter dobro organizirana prireditev v počastitev Dneva državnosti, je odraz že večletnega tvornega sodelovanja veteranske organizacije in Osnovne šole Idrija.