VABILO NA ŠPORTNO IN DRUŽABNO SREČANJE NA VOJSKO

V sodelovanju s Pokrajinskim odborom  ZVVVS Severne Primorske  vas vabimo na športno in družabno srečanje veteranov vojne za Slovenijo, njihovih svojcev, prijateljev in znancev, ki bo v soboto 29. junija 2019 pred lovsko kočo na Vojskem nad Idrijo.
Na srečanju bomo

POČASTILI DAN DRŽAVNOSTI IN OBUDILI SPOMIN NA DELOVANJE UČNE ČETE TO IDRIJA NA VOJSKEM LETA 1991

V okviru celodnevnega programa prireditve, ki se bo začela ob 8,00. uri  bomo izvedli strelsko tekmovanje z MK puško in  voden pohod po razglednih točkah Vojskarske planote z ogledom krajevnih znamenitosti.
Od 11.00. ure dalje  bo potekalo zabavno tekmovanje v  streljanju  na slepo tarčo. Prvih deset tekmovalcev z najbližjim zadetkom do centra skrite tarče bo prejelo praktične nagrade.
Po kosilu, s pričetkom ob 14,00 uri bo potekala  spominska slovesnost s kulturnim programom, na kateri bomo počastili Dan državnosti in obudili spomin na delovanje Zbirnega centra za prebegle pripadnike JLA, ki sta ga leta 1991 na Vojskem organizirala in vodila Učna četa in del Zaščitnega voda TO Idrija.
Udeležence bo nagovorila državna sekretarka na MF ga. Natalija Kovač – Jereb.
Na svečanosti bomo podelili tudi priznanja ZVVS.
Srečanje bomo nadaljevali s prijateljskim druženjem.
Vabimo vas, da se udeležite športnega in družabnega srečanja, tisti, ki se s športom ne ukvarjate pa le spominskega in družabnega dela srečanja, ki bo potekalo v popoldanskih urah.
Kadar koli boste prišli boste vedno dobrodošli!
V primeru dežja prireditev odpade !

Vljudno vabljeni!