VABLJENI NA POHOD IN SREČANJE NEKDANJIH PRIPADNIKOV JURIŠNEGA ODREDA TO IDRIJA

Vabimo vas na spominski »pohod po bojnih poteh enot TO Idrija« in srečanje pripadnikov nekdanjega 120. Jurišnega odreda Teritorialne obrambe občine Idrija,

ki bo v nedeljo, 15. septembra 2019 pri Planinski koči na Hleviški planini.

 

Namen je, da v prijetnem druženju obudimo spomin na dneve pred osemindvajsetimi leti, ko smo prijeli za orožje v obrambo naše nove države. Poleg nekdanjih pripadnikov ste dobrodošli tudi njihovi svojci in prijatelji ter veterani iz drugih enot in ostali obiskovalci, ki cenite prispevek teritorialne obrambe k osamosvojitvi Slovenije.

 

Program:
8,30 – odhod pohodnikov s Starega placa v Idriji do planinske koče
10,00 – 11,00 zbiranje na Hlevišah (kdor ne bi mogel ali želel na pohod, lahko pride z avtomobilom v lastni režiji ali v dogovoru s katerim od drugih udeležencev)
11,00 – spominska slovesnost
– pozdravni nagovori
– skupna obuditev spomina na delovanje odreda v vojni in v letih priprav
12,30 – 13,30 kosilo (golaž)
13,30 – 15,00 obujanje spominov na vrhu Hleviške planine
15,00 –  17,00 druženje
17,00 – zaključek

Da bomo lahko zagotovili primerno količino hrane, prosimo za prijave najkasneje do 9.septembra na e- naslov vlado.sedej@gmail.com ali telefon 041 360 840. Za delno pokritje stroškov kosila in nekaj okrepčila je predvideno, da odrasli udeleženci ob prihodu  prispevamo po  5 EUR. Morebitno postrežbo iz ponudbe koče krijemo udeleženci sami.
V primeru  slabe vremenske napovedi bo srečanje prestavljeno na 29.september.

Ker še vedno nimamo kontaktnih podatkov za vse, ki smo bili skupaj med vojno, prosimo za sodelovanje pri obveščanju in pridobivanju manjkajočih e-naslovov, telefonskih številk in domačih naslovov. Prosimo, da vse nove kontaktne podatke sporočate na e-naslov ali telefon, ki je naveden v prejšnjem odstavku. Tu lahko po potrebi dobite še dodatne informacije. Morebitne pomembnejše spremembe ali dodatna obvestila pa bodo objavljena tudi na tej spletni strani.

Odzivi tovarišev, s katerimi smo se že pogovarjali o srečanju, so bili zelo pozitivni, zato pričakujemo veliko udeležbo. Več ko nas bo, bolj bo zanimivo.

Vlado Sedej, nekdanji komandant odreda

Marijan Platiše, predsednik OZ VVS Idrija-Cerkno