O NAŠEM DELU SO PISALI

V zadnji izdaji je časopis Idrijske novice objavil daljši prispevek o delu OZ VVS Idrija Cerkno, v katerem Franci Ferjančič piše o aktivnostih Območnega združenja v času počitnic in predstavlja načrtovane aktivnosti združenje v jesenskem obdobju. Posebej izpostavlja dve veliki prireditvi:

–  15. septembra 2019, ko bo potekal pohod po poteh bojnih enot TO Idrija, ki se bo pričel na starem placu v Idriji ob 8,30. uri  in se nadaljeval  s srečanjem nekdanjih pripadnikov Jurišnega odreda TO Idrija na Hlevišah, kjer bo ob 11. uri potekala tudi krajša spominska slovesnost.

 

– 26. oktobra 2019, ko bo ob 11. uri potekalo odkritje spominskega obeležja tajnemu skladišču orožja Teritorialne obrambe Idrija v Cerknem. Spominsko obeležje bo postavljeno na stanovanjskem bloku Mostaniška Cesta 2  v Cerknem, v sklopu katerega so tudi prostori nekdanje Pekarije, v katerih se je tajno skladiščilo orožje za pripadnike 85. samostojne čete TO Idrija v Cerknem.

Občanke in občane, zlasti pa veteranke in veterane ter nekdanje pripadnike Teritorialne obrambe in Milice vabijo, da se obeh prireditev udeležijo v čim večjem številu.

Celoten članek iz Idrijskih novic si lahko preberete v priloženi datoteki: Idrijske novice – veterani snujejo nove projekte