PRIPRAVE NA SVEČANO ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA TAJNEMU SKLADIŠČU OROŽJA TO

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno  v sodelovanju z Občino Cerkno  pripravlja svečanost, na kateri bodo odkrili spominsko obeležje tajnemu skladišču orožja TO Idrija v Cerknem.
Organizacijski odbor, ki se je sestal prejšnji teden je ugotovil, da priprave na svečanost potekajo po predvidenem načrtu.
Svečanost bo potekala v soboto,  26.10.2019. Predlog scenosleda  dogodka predvideva, da  se bo prireditev pričela ob  10.30 uri  na Glavnem trgu v Cerknem. Tu se bodo zbrali godbeniki ter praporščaki veteranskih in domoljubnih organizacij.  Po nekaj odigranih skladbah bodo v pohodnem postroju odšli po ulicah Cerkna do prireditvenega prostora v Mostaniji.
Ob 11.00 se bo prireditev nadaljevala na platoju pred stanovanjskim blokom Mostaniška cesta 2, v Cerknem (nekdanja Pekarna). Tu  bodo na pročelju stanovanjskega bloka svečano odkrili spominsko obeležje tajnemu skladišču orožja TO Idrija v Cerknem, ki  se je leta 1991 nahajalo v protiatomskem zaklonišču pod prostori Pekarne v tem stanovanjskem bloku.
Slavnostni govornik na svečanosti bo predsednik Vlade Republike Slovenije  g. Marjan Šarec.
Kulturni program pa bodo oblikovali: Društvo godbenikov Cerkno, tekstopisec in kantavtor Drago Mislej – Mef, Ženski pevski zbor »Iris« in Vokalna zasedba »Lira« ter  voditeljica programa Maja Filipič. Program bo potekal pod režijskim vodstvom Mojce Mavri.