V CERKNEM PRAZNOVALI OBČINSKI PRAZNIK

V spomin na rojstvo slovitega matematika, viteza, Franca Močnika in na ustanovitev Vojkove brigade v Cerknem, Občina Cerkno 1. oktobra praznuje svoj občinski praznik.
Slavnostne seje občinskega sveta, ki je na ta dan potekala v počastitev občinskega  praznika, so se na povabilo župana, udeležili tudi predstavniki OZ VVS Idrija Cerkno.
Udeležence je nagovoril župan Gašper Uršič. V svojem slavnostnem nagovoru  je med drugim opozoril na dogodke, ki so po dolgoletnem razvoju kraja povzročili, da so se ljudje oddaljili drug od drugega, prav teko pa tudi od občinske oblasti. Razvojni zastoj je povzročil tudi osem odstotni upad števila prebivalcev občine, saj se v zadnjem obdobju zlasti mladi  po končanem študiju ne vračajo več domov. Po njegovem mnenju bodo v prihodnjih letih bistvenega pomena dejanja, ki bodo zaustavila ta trend.
Ker se je občina že pred leti odločila, da bo zaslužne občane nagradila le vsaki dve leti, je letošnja svečanost minila brez podeljevanja Bevkovih priznanj in nagrad.
V kulturnem programu so nastopili člani glasbene skupine Fed Horses, ki so poleti v Ravnah pri Cerknem pripravljali posnetke za novo ploščo.
Praznovanje se je sklenilo z županovim sprejemom in druženjem udeležencev, med katerimi so bili letos tudi  vsi vodilni predstavniki pomembnejših gospodarskih družb v občini.