DELOVANJE TERITORIALNE OBRAMBE IDRIJA OD USTANOVITVE DO RAZOROŽITVE

Priprave na okroglo mizo o Delovanju Teritorialne obrambe Idrija od ustanovitve do razorožitve (1968 do 1990), katero pripravlja OZ VVS Idrija Cerkno gredo h koncu. Kot načrtujejo organizatorji bodo delovanje in razvoj Teritorialne obrambe Idrija za okroglo mizo predstavili: Zorko Velikanje in Zdenko Lužnik nekdanja komandanta Občinskega štaba TO Idrija, Edvard Golob in Emil Ferjančič, člana stalne sestave  Občinskega štaba TO Idrija ter in Vlado Sedej nekdanji komandant Jurišnega odreda Teritorialne obrambe Idrija.
Pričakujejo pa, da bodo iz avditorija svoje spomine na delovanje v štabu in enotah Teritorialne obrambe Idrija, obudili tudi nekdanji pripadniki Teritorialne obrambe. Zlasti bodo veseli prisotnosti in razprave  tistih, ki so orali ledino v razvoju in delovanju Teritorialne obrambe Idrija.

 

V času okrogle mize bodo organizatorji  v preddverju predavalnice v Osnovni šoli Idrija  pripravili tudi priložnostno razstavo  uniform in opreme pripadnikov Teritorialne obrambe.
Okrogla miza bo potekala  v  petek,  6.12.2019 ob 17. uri, v predavalnici Osnovne šole v Idriji, Lapajnetova 50, 5280 Idrija.
Udeležite se zanimivega in zgodovinsko bogatega dogodka tudi vi!