NA 22 SEJI SE JE SESTALO PREDSEDSTVO OZ VVS

V  torek, 03.12. 2019 se je na svoji 22.seji sestalo predsedstvo OZ VVS Idrija Cerkno.
Prisotni so na seji največ pozornosti namenili  aktualnim nalogam, ki jih nameravajo realizirati do konca letošnjega leta.
To je zlasti priprava okrogle mize z naslovom »Delovanje Teritorialne obrambe Idrija od ustanovitve do razorožitve (1968-1990)«, ki bo v predavalnici Osnovne šole Idrija potekala v petek 6.12.2019 s pričetkom ob 17. uri. Delovanje Teritorialne obrambe Idrija bodo za okroglo mizo predstavili nekdanja komandanta OŠTO Zdenko Lužnik in Zorko Velikanje, vršilca dolžnosti komandanta OŠTO Idrija Emil Ferjančič in Edi Golob ter komandant Jurišnega odreda Vladimir Sedej. Okroglo mizo bo vodil Marijan Platiše.
V času okrogle mize bo na ogled tudi priložnostna razstava  muzejskih eksponatov iz obdobja delovanja Teritorialne obrambe, ki jo organizatorji pripravljajo v sodelovanju z Vojnim muzejem Idrija.
V počastitev Dneva samostojnosti bodo veterani dne 23.12.2019  v sodelovanju z OŠ Idrija  v Rudniški dvorani v Idriji pripravili proslavo, na kateri bo udeležence kot slavnostni govornik nagovoril podpredsednik ZVVS Danijel Božič.
Obravnavali in sprejeli so potek aktivnosti za dokončno ureditev spominskega parka osamosvojitve Slovenije v Idriji.
Pogled pa so usmerili tudi v prihajajoče leto 2020 ter obravnavali in sprejeli predlog načrta dela in finančnega plana OZ VVS v letu 2020 ter potrdili razpis za 16. prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu, ki bo  v okviru spominskih smučarskih tekem Partizanske smučine Cerkno 45« potekalo 25.1.2020. Sprejeli so  sklep o začetku kadrovskega postopka za izvolitev predsednika OZ VVS ter oblikovali predlog dobitnikov priznanj ZVVS, ki bodo podeljena zboru članov prihodnje leto.