DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI S »POGLEDI SKOZI OKNA SLOVENIJE…«

V četrtek, 26. decembra  bomo v Sloveniji ponovno praznovali Dan samostojnosti in enotnosti. Ta praznik namenjamo ohranjanju spomina na dogodek, ko smo Slovenci pokazali največjo mero enotnosti v svoji zgodovini, na plebiscit, na katerem smo  prebivalci Slovenije odgovarjali na vprašanje  ”Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?” in kar  88,5% vseh udeležencev je nanj odgovorilo pritrdilno. S tem je  bila začeta pot v osamosvojitev Slovenije.
Vsi, ki nam je bilo dano doživeti ta pomemben  dan, še vedno z zanosom in srečo podoživljamo trenutke, ko je slovenski narod pokazal  enotno voljo ter  znal in zmogel  stopiti skupaj za uresničitev  svojih  zgodovinskih ciljev.

V Idriji bomo Dan samostojnosti in enotnosti počastili s svečanostjo, poimenovano »Pogledi skozi okna Slovenije…«, 
ki bo v ponedeljek 23. 12. ob 18. uri v Rudniški dvorani v Idriji.

Ob sodelovanju OZ VVS Idrija Cerkno bodo svečanost pripravili učenci in učenke Osnovne šole Idrija in Glasbene šole Idrija.

Udeležence bo kot slavnostni govornik nagovoril Danijel Božič, nekdanji poslanec, župan in  aktualni podpredsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Vabilo na svečanost »pogledi skozi okna Slovenije..« si lahko preberete v priloženi datoteki Plakat-dan samostojnosti 2019-A4

Vabimo vas, da se svečanosti ob obletnici tega pomembnega dogodka iz naše polpretekle zgodovine udeležite v čim večjem številu!