HVALA ZA OPRAVLJENO DELO V IZTEKAJOČEM IN SREČNO V NOVEM LETU

Spoštovane veteranke in veterani, občanke in občani!

Z obeleževanjem Dneva samostojnosti in enotnosti, ki nas spominja na plebiscit za samostojno Slovenijo, vstopamo v zadnji koledarski teden leta 2019. Leta, ki smo ga preživeli v relativnem miru, v gospodarski rasti, precejšnjih političnih natezanjih in brez velikih socialnih pretresov. Vsakemu od nas je prineslo kakšen izziv na katerega je bilo potrebno odgovoriti, kakšno veselje pa tudi kakšno razočaranje. Upam in želim, da se ga bomo spominjali predvsem po čem dobrem.
Za našo veteransko organizacijo je bilo iztekajoče se leto delavno in uspešno. Na idrijskem in cerkljanskem  smo pripravili  kar nekaj srečanj bivših pripadnikov Teritorialne obrambe in odmevnih javnih prireditev s katerimi ohranjamo spomin na dogodke iz slovenskega osamosvajanja. Z okroglo mizo o delovanju Teritorialne obrambe Idrija, pa smo posegli še nekoliko nazaj,  v čas njene ustanovitve.
Vodstvu združenja in vsem, ki ste kakor koli sodelovali pri pripravi in izpeljavi naših dogodkov, pa tudi tistim, ki ste se dogodkov samo udeleževali, se za vaš prispevek lepo zahvaljujem. Za vaše sodelovanje se priporočam tudi v prihajajočem letu.
Čestitam vam državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti. Praznujte ga z veseljem in zanosom!
Voščim vam vesele božične in novoletne praznike.
Prihajajoče leto 2020, pa naj vas pospremi z mirom,  srečo, zdravjem, delovnimi uspehi in osebnim zadovoljstvom!

Marijan Platiše, predsednik