VABILO NA PRIREDITVE  V SPOMIN NA PRVE SMUČARSKE TEKME V OKUPIRANI EVROPI 

Vabimo vas na prireditve, ki bodo namenjene ohranjanju spomina na prve partizanske smučarske tekme v tedaj okupirani Evropi, ki so se v Cerknem, odvijale 20. in 21. januarja 1945 v Cerknem.
Prireditve se bodo začele s slavnostno akademijo v počastitev »Partizanskih smučin – Cerkno 45«, ki bi potekla v petek 24.1.2020 ob 18. uri v prostorih Osnovne šole Cerkno.

 

Slavnostni govornik na prireditvi bo general major Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Kulturni program pa bodo pripravili učenci Osnovne šole Cerkno.
Že dan prej bodo na Smučarskem centru Cerkno, s pričetkom ob 10. uri potekala smučarska tekmovanja osnovnošolcev.

 

Osrednji dogodek bodo spominske smučarske tekme, ki se bodo na Smučarskem Centru Cerkno s otvoritveno slovesnostjo pričele ob 9.40 uri. Smučarje bosta nagovorila Gašper Uršič, župan občine Cerkno in general major Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

 

V okviru spominskih smučarskih tekem bo potekalo tudi 16. prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu, Cerkno 2020. Vsa OZ VVS vabimo, da v skladu z razpisom prijavnice tekmovalcev posredujejo samo po elektronski pošti na naslov: franci.ferjancic@siol.net.
Zaključna slovesnost bo potekala v Hotelu Cerkno, s pričetkom ob 14,30. uri. Udeležence bo nagovoril mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije. Temu bo sledil kulturni program, razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ter prijateljsko druženje.
Podrobnejši program 43. spominskih prireditev »Partizanske smučine – Cerkno 45« si preberite v priloženi datoteki: PSC_2020_vabilo na prireditev
Vse veterane, občane in ljubitelje smučanja vabimo, da se prireditev udeležijo v čim večjem številu. Ne gre samo za rezultat, važno je tudi sodelovati ter se prijetno družiti!