TUDI PREHODNI POKAL 16. VETERANSKEGA PRVENSTVA V VELESLALOMU JE OSVOJILA DOMAČA EKIPA

Za nami je uspešna izvedba 16. prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu, ki je v soboto 25.1.2020 potekalo na smučiščih Smučarskega centra Cerkno .
Kot v prejšnjih letih, se je prvenstvo začelo z otvoritveno slovesnostjo na kateri je udeležence nagovoril Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Otvoritvena vožnja pa je pripadla smučarjem, ki smučajo po starem.
Na 16. veteranskem prvenstvu v veleslalomu je sodelovalo 98 tekmovalk in tekmovalcev iz 19 območnih združenj, ki so tekmovali v posamični in v ekipni konkurenci.
Med ekipami je ponovno zmagala ekipa Območnega združenja Idrija Cerkno, ki je v svoji vitrini še za eno leto ohranila tudi prehodni pokal veteranskega prvenstva v veleslalomu. Rezultate 16. veteranskega prvenstva v veleslalomu si lahko preberete v priloženi datoteki Veterani_VSL_2020_rezultati.
Na 43. spominskih smučarskih tekmah, v okviru katerih je potekalo tudi veteransko prvenstvo v veleslalomu je sodelovalo preko 300 tekmovalk in tekmovalcev iz najrazličnejših veteranskih in častniških struktur ter pripadnikov Slovenske vojske.
Po končanem tekmovanju so se udeleženci zbali na tradicionalnem srečanju s podelitvijo priznanj v Hotelu Cerkno. Tudi ta prireditev je zbrala veliko znanih imen, med njimi so bili predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomo Čas, generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, generalmajor dr. Alojz Štajner, predsednik Zveze slovenskih častnikov, generalmajor dr. Andrej Osterman predstavnik Generalštaba Slovenske vojske.

Dogodka pa so se udeležili tudi predstavniki oblasti, župan Občine Cerkno Gašper Uršič ter poslanca v Državnem zboru, Samo Bevk in Mateja Udovč, ki je pred tem svoje moči merila tudi na smučišču.Osrednji gost pa je bil mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora republike Slovenije, ki je bil na prireditvi tudi slavnostni govornik.

 

Kulturni program sta izvedla kvintet Policijskega orkestra in vokalna skupina Cerkljanski zven.
Vsi udeleženci 16. prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu so dokazali, da na tovrstnih tekmovanjih ne gre samo za športni rezultat, temveč je važno tudi sodelovati ter se prijetno družiti.