V SEDANJIH RAZMERAH STA POLEG DOSLEDNOSTI POTREBNI TUDI SOLIDARNOST IN MEDSEBOJNA POMOČ

Spoštovani veterani in veteranke!

Včerajšnja televizijska slika iz Italije, kjer je umrle, ki so podlegli nezadržnemu širjenju novega koronavirusa, vojska na upepeljevanje odvažala kar s tovornjaki, ne potrebuje nobenega komentarja.
Pri nas epidemija še zdaleč ni dosegla takšnih razsežnosti, vendar zdravniki napovedujejo, da bodo najverjetneje že konec tega tedna številke o testiranih in obolelih močno narasle.
Ker se je okužba z novim koronavirusom pojavila tudi na Idrijskem in Cerkljanskem, bodo  v prihodnje med okuženimi in obolelimi lahko tudi naši sorodniki, sosedje prijatelji in znanci. Zato je pomembno, da upoštevamo navodila o izogibanju možnostim, da bi dobili ali pa prenesli okužbo s koronavirusom. Zagotovo bodo sprejeti ukrepi pustili  močne posledice tudi v gospodarstvu. V sedanjih razmerah, ko se zaradi ukrepov za zmanjševanje epidemije, srečujemo z drastičnimi spremembami v našem vsakodnevnem delovnem, javnem in tudi privatnem življenju in, ker ne vemo koliko časa bodo take razmere še trajale, prihaja obdobje v katerem bomo prisiljeni izpreči lagodje dosedanjega življenja.
Tako kot v vojni, tudi za lastno preživetje postaja pomembna skrb za soborce, medsebojna pomoč in solidarnost. To je tudi priložnost za preporod slovenske družbe v katerem bodo vrednote, kot so družina, prijateljstvo, tovarištvo, solidarnost, medsebojna pomoč in ljubezen do domovine, prevladale nad materializmom, egoizmom in hedonizmu, kateremu smo dandanes priča vse prevečkrat .
Pri premagovanju težav s katerimi se boste, članice in člani naše organizacije srečevali v času ukrepov za omejitev epidemije s koronavirusom, želimo pomagati tudi v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo.
V imenu vodstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno vse članice in člane pozivam, da smo v teh težkih časih pozorni eden do drugega in, da si v primeru težav medsebojno solidarno pomagamo.
V primeru, če se boste vi ali drugi člani, ki jih poznate znašli v težavah, pa se po pomoč lahko obrnete tudi na OZ VVS Idrija Cerkno, tel: 040 725528 (Marijan Platiše), 041 421090 (Jože Erjavec) ali 070 380500 (Marjan Rupnik). Po svojih močeh bomo pomagali!

Poskrbimo, da v teh težkih razmerah, nihče od veteranov, ki bo pomoči potreben in si sam ne bo mogel pomagati, ne bo ostal sam!

Marijan Platiše, predsednik