POZIV VETERANOM ZA VKLJUČITEV MED PROSTOVOLJCE ZA POMOČ SOKRAJANOM

Spoštovane veteranke in veterani!

Pri nas epidemija koronavirusa še ni dosegla takšnih razsežnosti kot drugje po Evropi, vendar zdravniki napovedujejo, da bodo že konec tega tedna številke o testiranih in obolelih močno narasle. Podatki prav tako kažejo, da okužba z novim koronavirusom tudi Idrijske in Cerkljanske ne bo obšla. Zato upoštevajmo navodila o izogibanju možnostim, da bi dobili ali pa prenesli okužbo s koronavirusom.

Napovedi kažejo, da se epidemija ne bo kmalu končala, da bo ta čedalje bolj vplivala tudi na poslovanje podjetij, v danih razmerah pa bo življenje ljudi postajalo vse težje. Tudi naši sosedje, sodelavci, prijatelji in znanci bodo lahko potrebovali medsosedsko in druge organizirane oblike pomoči. Prostovoljci, ki sedaj pomagajo pa bodo postali utrujeni.

Z namero da po svojih močeh pomagamo, je tudi naše veteransko združenje občinama Idrija in Cerkno ponudilo sodelovanje in pomoč.

Vse veteranke in veteranke, ki se počutite zdravi in sposobni ter ste pripravljeni v sodelovanju s Civilno zaščito občin Idrija ali Cerkno sodelovati pri razdeljevanju hrane, pri nabavi potrebščin za tiste, ki to ne zmorejo storiti sami, ali pri dostavi zdravil iz lekarne in podobno, prosimo, da se za prostovoljno opravljanje teh del javite predstavnikom OZ VVS Idrija Cerkno, tel: 041 725528 (Marijan Platiše), 041 421090 (Jože Erjavec), 070 380500 (Marjan Rupnik), 041 718527 (Marko Mikuž) ali 031 649719 (Lenca Kržišnik).
Vprašalnik s podatki, ki jih potrebujemo ob prijavi lahko dobite v naslednji datoteki Evidentirani prostovoljci -OZ VVS

Vaše podatke bomo dodali na seznam prostovoljcev ter ga posredovali štabom Civilne zaščite občin Idrija in Cerkno, ki vas bodo po potrebi aktivirali. Delo boste opravljali pod neposrednim poveljstvom štabov Civilne zaščite.

Vsem posameznikom, ki glede možnosti okužbe s koronavirusom spadate v rizične skupine državljanov sodelovanje odsvetujemo in naj se na ta poziv ne javljajo.

Že v naprej hvala vsem, ki se boste odločili za sodelovanje.

Pomagajmo po svojih močeh in ostanimo zdravi!

Idrija, 25.03.2020

Marijan Platiše, predsednik