POLOŽITEV VENCA IN VIDEO NAGOVOR PREDSEDNIKOV V POČASTITEV DNEVA VETERANOV

Letošnji ukrepi za preprečevanje epidemije koronavirusa ne dopuščajo take obeležitve Dneva veteranov kot je bila v Geometričnem središču Slovenije v Vačah pri Litiji v preteklih letih.
V počastitev Dneva veteranov in v spomin na vse umrle vojne veterane je skupna delegacija Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever položila venec k spomeniku padlim v osamosvojitveni vojni. Venec sta položila predsednika obeh zvez Ladislav Lipič in dr. Tomaž Čas. V delegaciji pa so bili tudi predstavniki MSNZ Vojko Adamič, Bojan Lunežnik in Bojan Končan saj 17. maj obeležujemo tudi kot dan zavrnitve ukaza o oddaji orožja v skladišča JLA in začetek izvajanja projekta Manevrske strukture narodne zaščite.
V počastitev Dneva veteranov sta obe veteranski organizaciji v Geometričnem središču Slovenije v Vačah pri Litiji, posneli videoposnetek z nagovoroma predsednika zveze Zveza veteranov vojne za Slovenijo Ladislava Lipiča in predsednika Policijskega veteranskega združenja Sever dr. Tomaža Časa.
Nagovora predsednikov si lahko ogledate v na tem posnetku

www.youtube.com/watch?v=UXPPjZTqivE&t=6s
Povzeto po www.zvvs.si