SREČANJE ČLANOV PREDSEDSTEV VETERANSKIH ORGANIZACIJ

V soboto 13.6.2020 so se na tradicionalnem letnem srečanju zbrali člani predsedstev Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno, Logatec ter Vrhnika – Borovnica.
Organizator letošnjega srečanja je bilo Območno združenje iz Logatca.

 

Udeleženci so se zbrali v spominskem parku Zapolje, kjer so položili venec pred spomenik, ki spominja na bitko, ki je v osamosvojitveni vojni za Slovenijo potekala na Cesarskem vrhu dne 2.7.1991.

 

 

Po dobrodošlici  Mira Pogačnika, predsednika Območnega združenja Logatec in v vedrem razpoloženju, da so se po nekajmesečni »karanteni« ponovno srečali, so se udeleženci zapeljali v nekaj kilometrov oddaljen rajon strelišča Območnega združenja VVS Logatec, kjer so se udeleženci pokazali svoje strelske veščine v streljanju z malokalibrsko puško.

Sledila je izmenjava informacij o delovanju organizacij v času korona epidemije ter mnenj in načrtov o nadaljnjem delovanju območnih združenj v letu 2020. Ugotovili so, da bi vsa območna združenja želela čimprej izpeljati aktivnosti, ki so jih zaradi omejevalnih ukrepov morali preložiti in bo žal ostalo premalo vikendov, da bi lahko sodelovali na vseh.
Po končanem uradnem delu so udeleženci srečanje nadaljevali s prijateljskim druženjem.
Naslednje leto bo srečanje organiziralo Območno združenje Idrija Cerkno.