POLITIKA JE POSTALA GENERATOR DELITEV KAKRŠNIH DOSLEJ NISMO POZNALI

Na glavnem zboru, ki je v soboto 27.6.2020 potekal v Ljutomeru, je bila sprejeta tudi izjava za javnost o aktualnih družbenih razmerah, ki je bila posredovana vsem medijem.
Izjavo si lahko v celoti preberete v nadaljevanju.

»Veterani vojne za Slovenijo vse bolj zaskrbljeni ugotavljamo, da je politika postala generator delitev, kakršnih v novejši slovenski zgodovini nismo poznali, še več, postala je dejavnik izključevanja vseh in vsakogar, ki niso in ni pripravljen pristati na diktat političnega enoumja. Ta je, kot se vedno bolj izkazuje, zgrajen povsem na modelu, za katerega smo bili doslej prepričani, da pripada neki mračni preteklosti in smo z njim opravili z odločitvijo za demokratično, pluralno skupnost in samostojno državnost. To odločitev smo veterani ubranili v trdnem prepričanju, da se borimo za drugačen, boljši svet, proti avtokraciji in proti zatohlim političnim praksam. Vojni veterani nasprotujemo politizaciji SV, kot naslednice nekdanje Teritorialne obrambe in podpiramo prizadevanja ministra za obrambo za krepitev njene pripravljenosti.
Delitev, kot je ustvarjena, je po globokem prepričanju veteranov vojne za Slovenijo pogubna, za potrditev te teze pa ni treba daleč v zgodovino. Vse kar doživljamo je ta prostor že videl, doživel … in preživel. In prepričani smo, da bo preživel tudi razmere, kakršnim smo priča zadnje mesece. Veterani vojne za Slovenijo smo se borili za demokratično državo enakopravnih državljank in državljanov, za spoštovanje temeljnih človekovih pravic in svoboščin in za vladavino prava. Zato vse novodobne in vse bolj očitne poteze v smeri diktature in vladavine elit, ki nenehno delijo ljudi na vaše in naše in samo poglabljajo narodni razdor, najostreje obsojamo. Zavedajte se, da ste državo Slovenijo dobili le v začasno upravljanje in ne v svojo last. Veterani vojne za Slovenijo tudi obsojamo prisvajanje zaslug za osamosvojitev, ki ni ne delo in še manj last posameznikov, pač pa je naša skupna pridobitev kot krona slovenskega uporništva v 20. stoletju.«

Povzeto po www.zvvs.si