TUDI LETOS SO SE PREDSTAVNIKI RUSKE FEDERACIJE POKLONILI PADLIM SODRŽAVLJANOM

Kot v preteklih letih so se tudi letos predstavniki Veleposlaništva Ruske federacije v Ljubljani, v spremstvu predstavnikov lokalnih oblasti in veteranskih organizacij, poklonili svojim sodržavljanom, ki so na našem območju padli v drugi svetovni vojni.
V začetku junija je predstavnik Veleposlaništva Ruske federacije obiskal partizanska grobišča na Cerkljanskem, na katerih so pokopani tudi ruski vojaki. Pred grobnico na cerkljanskem pokopališču pa je v spremstvu župana občine Cerkno, predstavnika borčevske organizacije in ob sodelovanju praporščakov veteranskih in domoljubnih organizacij položil cvetje.

Konec meseca pa je predstavnik Veleposlaništva Ruske federacije obiskal znameniti ruski grob nad Črnim Vrhom nad Idrijo, v katerem je pokopan neznani ruski vojak. Spominu na padlega vojaka je predstavnik Veleposlaništva Ruske federacije, v spremstvu župana občine Idrija in ob sodelovanju praporščakov veteranskih in domoljubnih organizacij na grob položil cvetje.

 

S polaganjem cvetja pred njegov spomenik v Črnem Vrhu nad Idrijo, se je delegacija v isti sestavi poklonila tudi narodnemu heroju in Primorskemu junaku Janku Premrlu Vojku.