POHODNIKI OZ VVS NA SPOMINSKEM POHODU NA VRHNIKI

Pet članska ekipa pohodnikov iz OZ VVS Idrija Cerkno se je v soboto, 4.julija udeležila pohoda v spomin na preminulega soveterana Toneta Jesenka, ki ga tradicionalno organizira OZ VVS Vrhnika Borovnica.

 

 

Kot je dejal Jožef Molk, v času osamosvajanja Slovenije komandant TO na Vrhniki je Toneta Jesenka, njegovo srčnost, pogum, neposrednost in domoljubje, prav takrat Vrhnika potrebovala na mestu občinskega načelnika oddelka za obrambo. Tone ni imel dlake na jeziku in prav njegova stalna komunikacija z vodstvom oklepne brigade JLA in seveda hkrati tesno sodelovanje s Teritorialno obrambo in Milico, je največ pripomogla k ugodnemu razpletu vojne na Vrhniki, predvsem za njene prebivalce.

Pohodnike je pot vodila mimo številnih krajev na katerih so se odvijali dogodki v osamosvojitveni vojni. Pohod je bil prava priložnost za izmenjavo spominov, da se ne pozabi na dogodke iz osamosvojitvene vojne in, da ne bi bili odvisni le od tistih, ki si v javnih medijih vse pogosteje prisvajajo zasluge za osamosvojitev Slovenije.