ŠE VEDNO VELJA – STOPITI SKUPAJ A SE DRŽATI NARAZEN

Našega soočanja z nevarnostjo okužbe z novim koronavirusom očitno še ni konec. Nismo se še opomogli od prvega vala, že je tu drugi val. Prišel prej kot smo ga pričakovali. Upajmo, da bomo ob spoznanjih in izkušnjah iz prvega vala, drugi val lažje premagali. Še vedno pa velja pravilo: stopiti skupaj a se istočasno držati narazen.
Veterani vojne za Slovenijo Idrija Cerkno, smo se ob prvem valu epidemije organizirali za izvajanje medsosedske pomoči in v svojih vrstah zbirali prostovoljce za pomoč Civilni zaščiti. Kljub temu, da veterani po svoji starosti že sodijo v rizično starostno skupino, se jih je kar nekaj odločilo za sodelovanje in ponudilo svojo pomoč. Za njihov pogum in pripravljenost za pomoč jim gre vse priznanje in zahvala.
Prizadevanje veteranov vojne za Slovenijo za pomoč Civilni zaščiti v Občini Cerkno je bila opažena, saj o tem pišejo tudi v julijski številki časopisa »Cerkljanske novice«.
Kot so zapisali v prispevku »Ključno – stopiti skupaj in se držati narazen« je bila pomoč prostovoljcev neprecenljiva. Za pomoč pri oskrbi in varstvu se je javilo kar petdeset občank in občanov, ki so bili enakomerno razporejeni po vseh krajevnih skupnostih in ustrezno opremljeni ter usposobljeni. Pri spodbujanju medsosedske pomoči so bili dejavni tudi člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno. Več kot 40 občank in občanov pa se je pridružilo akciji šivanja zaščitnih pralnih mask Mladinskega centra Idrija, za katere sta občini Cerkno in Idrija priskrbeli potreben material. Akcijo so v občini Cerkno logistično izvedli cerkljanski taborniki, ki so jim pri pripravi šivalnih kompletov in njihovi razdelitvi pomagali prostovoljci…. (celoten članek si lahko preberete na naslovu: http://www.cerkno.si/o-obcini/cerkljanske-novice/).
S svojo organizirano dejavnostjo in pripravljenostjo za sodelovanje ter pomoč pri soočanju s posledicami epidemije je veteranska organizacija pokazala svojo družbeno odgovornost, veterani prostovoljci pa so podobno kot v osamosvojitveni vojni ponovno dokazali svojo srčnost in pogum.