KAMEN NA KAMEN PALAČA

Za  delovno skupino veteranov  OZ VVS in združenja Sever Idrija Cerkno  je uspešno izpeljana delovna akcija  na gradbišču novega vrtca v Spodnji Idriji.

Občina Idrija je veteranom namreč podarila 92 m dolg odpaden aluminijasti energetski kabel s katerim je bil star objekt priključen na javno električno omrežje.

 

Na delovni akciji, ki smo jo veterani izvedli v soboto 8. avgusta,  smo energetski kabel demontirali, ga zrezali na dolžino, ki je primerna za transport in ga odpeljali z gradbišča, tako, da bodo gradbinci v naslednjih dneh lahko nemoteno nadaljevali z urejanjem okolice novega objekta.

 

Odpadni kabel bomo v prihodnjih dneh ponudili in prodali najugodnejšemu zbiralcu  sekundarnih surovin in  nekaj  tako zasluženih evrov  dodali v našo društveno blagajno, ki nam bodo v prihajajočih časih “suhih krav” prišli še kako prav.

 

 

Hvala Branetu Lapajne, podžupanu občine Idrija ter  veteranom Marjanu, Jakobu, Emilu in  Mitju za sodelovanje in pomoč.  Še vedno namreč velja tista: »kamen na kamen palača…!«