STRELSKO TEKMOVANJE IN POHOD V SPOMIN NA DELOVANJE MANEVRSKE STRUKTURE NARODNE ZAŠČITE IN UČNE ČETE TERITORIALNE OBRAMBE IDRIJA

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno je v soboto 5. septembra organiziralo kar dva športna dogodka.

Na strelišču v Rovtarjevem vrhu na Vojskem nad Idrijo je potekalo 16. odprto tekmovanje v streljanju z malokalibrsko  puško. Za pohodnike pa je pripravilo voden pohod po Vojskarski planoti..

Oba dogodka sta bila namenjena ohranjanju spomina na delovanje Manevrske strukture narodne zaščite leta 1990 in delovanju učne čete Teritorialne obrambe Idrija na Vojskem leta 1991.
Zaradi omejevalnih ukrepov za preprečevanje okužbe COVID-19 sta bila v primerjavi s prejšnjimi leti, oba dogodka nekoliko spremenjena in prilagojena ukrepom, ki jih priporoča NIJZ.
Strelsko tekmovanje je potekalo v skladu z ukrepi in priporočili Strelske zveze Slovenije o izvajanju treningov in tekmovanj v času COVID-19 epidemije. Razen zbora in prijave udeležencev, ki je potekala pred Lovsko kočo na Vojskem, je zato celotno dogajanje potekalo na odprtem strelišču v Rovtarjevem vrhu. V okviru prireditve prav tako ni bilo običajne spominske slovesnost s kulturnim programom in druženja veteranov na Vojskem.

Organizatorji so dobro pripravili strelišče in organizirali lepo tekmovanje. Poleg domačih, so se tekmovanja udeležili tudi strelci in strelke iz devetih območnih veteranskih združenj in strelskih organizacij.

 

 

Po zaključenem strelskem tekmovanju se je odvilo še zabavno tekmovanje v streljanju na slepo tarčo na katerem so  udeleženci z malo sreče lahko osvojili  zanimive praktične nagrade.

 

 

Pohodnike pa je dobre štiri ure hoda dolga pot vodila po znamenitostih Vojskarske planote kot so snežna jama, Partizanska tiskarna Slovenija in druge.
Kot se za tekmovanje spodobi, so po končani tekmi sodniki prešteli zadetke in na zaključku razglasili rezultate.

 

Med ekipami je bila najboljša ekipa OZ ZVVS Zgornja Gorenjska, sledili pa sta ji ekipi OZ VVS Idrija Cerkno 1 in Policijskega veteranskega društva Sever iz Tolmina 1.

 

 

V posamični konkurenci pa je bila med strelkami najboljša Martina Šmitek iz OZ VVS Zgornja Gorenjska, sledili p sta ji Erika Gerbec iz PVD Sever Tolmin in Polona Zavrtanik iz OZ VVS Veteran Nova Gorica.

 

 

Med strelci pa je bil najboljši Robert Lapanja iz OZ VVS Idrija Cerkno, za njim pa sta se uvrstila Matija Fratnik iz SŠD Most na Soči in Ivan Lotrič iz OZ VVS Zgornja Gorenjska.

 

 

Med strelkami in strelci, ki niso člani veteranskih organizacij pa je bil najboljši Andrej Vidic iz Idrije, druga je bila Anica Jermol iz Modreja, tretja pa Suzana Peternelj iz Cerknega. Tolažilni nagradi pa sta letos prejela tudi strelka in strelec z najmanjšim številom krogov.
Podrobnejše rezultate in uvrstitve strelk in strelcev si lahko preberete v naslednjih datotekah: Vojsko 2020 prejemniki pokalov in medalj; Vojsko 2020 rezultati ekip

Zaslužene pokale in medalje sta najboljšim podelila Marijan Platiše, predsednik OZ VVS Idrija Cerkno in Drago Vidrih, nekdanji načelnik Manevrske strukture narodne zaščite Severnoprimorske, ki je v priložnostnem nagovoru udeležencem predstavil delovanje Manevrske strukture narodne zaščite Severnoprimorskem.