VETERANI SO SE POKLONILI SPOMINU NA PARTIZANSKE BOJE V KRNSKEM POGORJU

Krnsko pogorje z dvatisočakom Krnom je bilo prizorišče bojev tako prvi kot v drugi svetovni vojni. V spomin na partizanske boje in na vse borce, ki so se borili in padli v Krnskem pogorju, je v nedeljo na planini Kuhinja pod Krnom potekalo že šesto tradicionalno srečanje.

 

Dogodka, katerega pripravljajo organizacije združenja borcev za vrednote NOB in druge organizacije na Kobariškem, se je udeležila tudi delegacija Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno.
Priložnostni kulturni program so letos oblikovali Mešani pevski zbor Justin Kogoj iz Dolenje Trebuše ter otroci iz Osnovne šole Kobarid in Glasbene šole Tolmin.

 

Kot slavnostni govornik je letos nastopil  tudi idrijskim veteranom  dobro  poznan kantavtor, glasbenik, tekstopisec in novinar Drago Mislej – Mef, ki je, kot je sam dejal, v vlogi slavnostnega govornika nastopil prvič. V svojem govoru je Mef na domiselen način združil preteklost in sedanjost, ter z govorjeno besedo in glasbeno govorico poudaril, da je tudi v današnjem času svoboda najpomembnejša vrednota.