ČESTITKE ZA DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI TER SREČNO V NOVEM LETU 2021

Spoštovane veteranke in veterani, občanke in občani!

Še nekaj dni nas loči od Dneva samostojnosti in enotnosti, ki nas spominja na plebiscit za samostojno Slovenijo leta 1990. Poleg zgodovinskega sporočila, ki ga nosi ta praznik, bi nam letos zelo prav prišla tudi politična enotnost in splošno družbeno soglasje, ki je krasilo naše tedanje ravnanje in naše odločitve.

Poslavljamo se od leta, ki nam je prineslo številne preizkušnje. Epidemija Covid 19 je vsakemu od nas prinesla kakšno stisko in kakšen izziv na katerega je bilo potrebno odgovoriti. V veteranski organizaciji smo se po svojih močeh odzivali na razmere in se prizadevali, da naši člani in občani ne bi ostali brez materialne in medsosedske pomoči, ki so jo v kriznih razmerah nujno potrebovali.
Četudi smo bili prisiljeni našo dejavnost prilagajati omejevalnim ukrepov za preprečevanje okužbe, smo uspeli pripraviti nekaj tradicionalnih prireditev in srečanj bivših pripadnikov Teritorialne obrambe Idrija ter drugih dogodkov s katerimi ohranjamo spomin na čas slovenskega osamosvajanja.
Vodstvu območnega združenja, prostovoljcem in vsem, ki ste sodelovali pri pripravi in izpeljavi naših dogodkov, pa tudi tistim, ki ste se dogodkov samo udeleževali, se za vaš prispevek lepo zahvaljujem. Za vaše sodelovanje se priporočam tudi v prihajajočem letu.

Čestitam vam državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti. Praznujte ga z veseljem in zanosom!

Čeprav bodo letos malo drugačni, vam voščim vesele božične in novoletne praznike!

Prihajajoče leto 2021, pa naj vam prinese miru, zdravja, delovnih uspehov in obilo srečnih trenutkov!

Marijan Platiše, predsednik