NA 10. LITERARNI NATEČAJ »TUDI PRI NAS JE POTEKALO OSAMOSVAJANJE SLOVENIJE« SE JE ODZVALO REKORDNO ŠTEVILO MLADIH AVTORJEV

Zaključil se je jubilejni 10. literarni natečaj »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«. Poleg jubilejnega natečaja, organizatorje – Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno in vodstva osnovnih šol, navdušuje zlasti letošnji rekordni odziv mladih avtorjev.

Svoje literarne prispevke, ki so jih pripravili ob pomoči svojih prizadevnih mentorjev, je poslalo kar štiriinšestdeset mladih avtorjev. Od tega osem iz OŠ Cerkno, deset iz OŠ Črni Vrha nad Idrijo, sedemnajst iz OŠ Idrija in devetindvajset iz OŠ Spodnja Idrija.

Namen natečaja je, da učenke in učenci od 7. do 9. razreda osnovnih šol raziskujejo dogodke in napišejo svoja razmišljanja ter pripovedi spominov svojih staršev, starih staršev ali znancev o tem, kako so doživljali osamosvajanje Slovenije in dogodke iz osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki so se dogajali na območju sedanjih občin Idrija in Cerkno.

Strokovna komisija OZ VVS Idrija Cerkno, ki jo vodi predsednik Zorko Velikanje, bo sedaj pozorno prebrala vse prispele literarne prispevke. V skladu s pravili razpisa, bo izmed njih izbrala tiste, ki vsebinsko najbolj ustrezajo vsebini, namenu in cilju razpisa.

OZ VVS Idrija Cerkno bo tudi letos izdalo posebno knjižico – zbornik, v katerem bodo objavljeni literarni prispevki, ki so prispeli na letošnji literarni natečaj. Ob jubilejnem natečaju pa bo zbornik obogaten še z zgodovinskim pregledom vseh dosedanjih literarnih natečajev.

Ob uspešno izpeljanem 10. literarnem natečaju, OZ VVS Idrija Cerkno vodstvom osnovnih šol, prizadevnim mentorjem in vsem mladim avtorjem častita in se jim zahvaljuje za opravljeno delo.