SPOMINSKA PRIREDITEV »PARTIZANSKE SMUČINE CERKNO ’45« MORA OSTATI TUDI V PRIHODNJE

V soboto 20.2.2021 je ob upoštevanju epidemioloških ukrepov, na smučišču Smučarskega centra Cerkno, potekala simbolična otvoritev letošnjih spominskih smučarskih tekem »Partizanske smučine Cerkno ’45«, v okviru katerih poteka tudi vsakoletno prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu.

 

Otvoritev je bila le simbolična, ker so zaradi epidemioloških razmer in ukrepov za omejevanje epidemije Covid 19, organizatorji izvedbo letošnjih spominskih smučarskih tekem »Partizanske smučine Cerkno ’45« odpovedali.

Program so izvedli v prisotnosti praporščakov, članov organizacijskega odbora ter predstavnikov

veteranskih in domoljubnih organizacij, med njimi Mitje Jankoviča generalnega sekretarja Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Antona Pozveka generalnega sekretarja Policijskega veteranskega združenja Sever in Stanka Dužiča regijskega koordinatorja Zveze slovenskih častnikov.

 

Po intoniranju državne himne in napovedi voditeljice programa Damjane Peternelj, je le peščico udeležencev najprej pozdravil predsednik organizacijskega odbora Miha Butara. Nato pa je udeležence nagovoril župan občine Cerkno Gašper Uršič.

 

 

Oba govornika sta poudarila, da so spominske smučarske tekme »Partizanske smučine Cerkno ’45« tradicionalne in zelo priljubljene po celi Sloveniji, zato se morajo ohraniti. Izrazila sta prepričanje, da bodo organizatorji po utečenem programu  prihodnje leto pripravili in izpeljali že 45 spominske smučarske tekme.

 

Župan občine Cerkno Gašper Uršič je spominske tekme tudi simbolično odprl in na progo pospremil Novaške lok smučarje, s čemer je bil simbolični dogodek tudi zaključen.