SPOMINI NA 20 LET DEJAVNOSTI OZVVS

Mineva dvajset let od ustanovitve OZ VVS Idrija Cerkno. V tem obdobju smo v združenju izvajali številne aktivnosti. Jubilej je priložnost, da obudimo spomin na nekatere od njih. V naslednjih nekaj objavah na spletni strani bomo zato ponovno objavili poročila o najzanimivejših dogodkih in o aktivnostih, ki smo jih skupaj izvajali. Začeli bomo s tistimi, ki so časovno najbolj oddaljeni.

 

SLOVO OD SLUŽENJA V POVELJSTVIH IN ENOTAH SLOVENSKE VOJSKE

V petek 12.9.2003 je OZ ZVVS Idrija – Cerkno v sodelovanju z VTP Slovenske vojske Tolmin v Trebenčah nad Cerknim organiziralo poslovilno srečanje veteranov vojne za Slovenijo, ki so kot rezervni častniki Slovenske vojske, sestavljali VTP Tolmin ali poveljevali enotam Slovenske vojske na območju Cerkljanskega, Idrijskega, Bovškega, Kobariškega in Tolminskega, ki so bile letos poleti razformirane.
V krajšem programu je v imenu OZ VVS Idrija – Cerkno, prisotne častnike pozdravil član predsedstva g. Marijan Platiše. Dobrodošlico pa jim je zaželel tudi predsednik krajevne skupnosti Gorje – Poče -Trebenče g. Franc Jezeršek. Prisotne je nagovoril tudi predsednik Pokrajinskega odbora ZVVS za Severnoprimorsko in bivši poveljnik g. Vito Berginc.

 

Osrednji govorec na srečanju je bil poveljujoči častnik VTP Tolmin stotnik g. Vinko Gabršček, ki je orisal prehojeno pot enot in poveljstva ter pojasnil odločitev o razformiranju rezervnih enot in poveljstva Slovenske vojske na našem območju. Predstavil je smeri nadaljnjega razvoja slovenske vojske ter se častnikom zahvalil za predano delo v poveljstvu in enotah, ki so jim poveljevali.

 

V priložnostnem kulturnem programu so nastopile pevke vokalne skupine Lira iz Cerknega.
Srečanje je v zadovoljstvo vseh prisotnih izzvenelo kot prijeten družaben dogodek veteranov ob zaključku njihove aktivne častniške kariere.