SPOMINI NA 20 LET DEJAVNOSTI OZVVS

Mineva dvajset let od ustanovitve OZ VVS Idrija Cerkno. V tem obdobju smo v združenju izvajali številne aktivnosti. Jubilej je priložnost, da obudimo spomin na nekatere od njih. V nadaljnjih nekaj objavah na spletni strani bomo zato ponovno objavili poročila o najzanimivejših dogodkih in o aktivnostih, ki smo jih skupaj izvajali. Začeli bomo s tistimi, ki so časovno najbolj oddaljeni.

 

PRVO ODPRTO ČLANSKO TEKMOVANJE V STRELJANJU Z MALOKALIBRSKO PUŠKO

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno je v soboto 18.09.2004 na Vojskem nad Idrijo organiziralo prvo odprto člansko tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško

Vodstvo je poleg svojih članov na tekmo povabilo tudi ekipe iz sosednjih Območnih združenj VVS Logatec, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Tolmin, Škofja Loka in Občinsko združenje Zveze slovenskih častnikov Idrija-Cerkno.

 

 

V ekipni konkurenci so se najbolje odrezale: 1. ekipa OZ VVS Idrija-Cerkno v sestavi: Vladimir Kržišnik, Pavel Vidič, Slavko Jež in Jurko Petrič, ki je osvojila prvo mesto; 1. ekipa OZ Zveze slovenskih častnikov Idrija-Cerkno v sestavi: Rajko Likar, Emil Čadež, Vinko Lapajne, Marko Vihtelič, ki je osvojila drugo mesto in 2. ekipa OZ VVS Idrija-Cerkno v sestavi: Vinko Dežela, Alojz Golob, Darko Bogataj in Boris Jordan, ki je osvojila tretje mesto.
V posamični konkurenci pa je prvo mesto osvojil Pavel Jereb mlajši OZ VVS Škofja Loka, drugo mesto je osvojil Pavel Jereb starejši OZ VVS Škofja Loka in tretje mesto pa Vinko Dežela OZVVS Idrija-Cerkno.
Po zaključenem tekmovanju, razglasitvi rezultatov ter podelitvi zasluženih pokalov, medalj in praktičnih nagrad so se sodelujoči zadržali še na prijateljskem druženju.