SPOMINI NA 20 LET DEJAVNOSTI OZVVS

Mineva dvajset let od ustanovitve OZ VVS Idrija Cerkno. V tem obdobju smo v združenju izvajali številne aktivnosti. Jubilej je priložnost, da obudimo spomin na nekatere od njih. V nadaljnjih nekaj objavah na spletni strani bomo zato ponovno objavili poročila najzanimivejših dogodkih in o aktivnostih, ki smo jih skupaj izvajali. Začeli bomo s tistimi, ki so časovno najbolj oddaljeni.

 

PODELITEV ČASTNIH NAZIVOV »SLOVENSKA DRUŽINA«

Na svečanosti, ki je v soboto 30.3.2013 potekala v okviru letnega zbora članov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno, so svečano podelili listine »Slovenska družina«.
V usodnem času osamosvojitvene vojne za Slovenijo so številne družina na Idrijskem in Cerkljanskem pokazale srčnost, hrabrost in domoljubje ter ne glede na nevarnosti, ki civilistom grozijo ob vojaških spopadih, ponudile svojo streho in gostoljubje pripadnikom in enotam Teritorialne obrambe Idrija, ki so na njihovem območju izvajale naloge pri obrambi domovine.
Za prispevek in za zasluge v vojni za samostojno Slovenijo ter v zahvalo za opravljeno delo, je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno šestindvajsetim družinam podelilo častni naziv in listino »Slovenska družina«.