SPOMINI NA 20 LET DEJAVNOSTI OZVVS

Mineva dvajset let od ustanovitve OZ VVS Idrija Cerkno. V tem obdobju smo v združenju izvajali številne aktivnosti. Jubilej je priložnost, da obudimo spomin na nekatere od njih. V nadaljnjih nekaj objavah na spletni strani bomo zato ponovno objavili poročila najzanimivejših dogodkih in o aktivnostih, ki smo jih skupaj izvajali. Začeli bomo s tistimi, ki so časovno najbolj oddaljeni.

SREČANJE PRIPADNIKOV NEKDANJEGA JURIŠNEGA ODREDA TERITORIALNE OBRAMBE

V sredo 11. maja 2016 so se v prostorih Gasilske zveze Idrija srečali nekdanji pripadniki 120. Jurišnega odreda Teritorialne obrambe občine Idrija.
Mnogi med njimi se niso videli vseh skoraj petindvajset let, odkar so v juniju in juliju leta 1991 skupaj preživeli nekaj tednov v pripravljenosti, da z orožjem branijo osamosvajanje naše domovine Slovenije.

 

V uvodnem delu je nekdanji komandant odreda Vlado Sedej na kratko osvežil pogled na delovanje odreda med osamosvojitveno vojno, tudi v luči širših dogajanj. Predstavil je tudi, kako poteka v okviru Zveze veteranov vojne za Slovenijo zbiranje zapisov in gradiva, ki naj bi omogočilo in za prihodnje rodove ohranilo celovit, nepristranski in pošten pogled na tisto obdobje.

 

V nadaljevanju so udeleženci v sproščenem pogovoru obudili spomine na dogodke in občutke iz tistega časa. Podprli so pobudo, da se na različne načine srečujejo tudi v prihodnje.
Kot prvo nalogo pa so si zadali, da najdejo stik z vsemi soborci, saj imajo trenutno kontaktne podatke le od približno tretjine. Zato tudi po tej poti vabijo tiste, ki še niso prejeli neposrednega vabila, da pokličejo na telefon 041 360 840.