VETERANI SODELOVALI NA STRELSKEM URJENJU NA LAJŠAH

Korona kriza se počasi umirja in zlagoma se začenjajo naše načrtovane aktivnosti. Še vedno ob upoštevanju ukrepov NIJZ za preprečevanje okužbe s Covid19, pa vendarle. Strelke in strelci Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno so se odzvali vabilu OZSČ Idrija-Cerkno in se v nedeljo 9.5.2021 udeležili strelskega urjenja s pištolo in puško na strelišču na Lajšah nad Cerknim..
Ob 8. uri so se udeleženci zbrali na strelišču Društva za praktično in športno streljanje.

Veteranom in častnikom so se pridružili tudi člani Veteranskega društva Sever Severno Primorske in nekateri podporni člani. Po pozdravnem nagovoru predsednika OZ ZSČ Braneta Tušarja so bili udeleženci seznanjeni s potekom urjenja, redom na strelišču ter varnem rokovanju z orožjem.

 

Urjenje so izvedli s streljanjem na padajoče in stoječe tarče ter na tarče za precizno streljanje. V prvem delu so streljali s pištolami, v drugem delu pa z različnimi tekmovalnimi puškami v lasti članov Strelskega društva. Udeležence je prijetno presenetilo lepo število mladih strelk in strelcev, ki so dosegali tudi dobre strelske rezultate.

 

Po končanem strelskim urjenjem kratki analizi urjenja je udeležence v imenu OZVVS Idrija-Cerkno nagovoril tudi Marijan Platiše. Zahvalil se je za povabilo, čestital za uspešno izvedeno aktivnost in večletno uspešno sodelovanje. Predstavil je načrt aktivnosti veteranske organizacije v prihajajočih mesecih, ki bodo v veliki meri namenjene obeleževanju 30 letnice samostojnosti Slovenije in Dneva državnosti. Poudaril je zlasti tiste aktivnosti pri katerih je zaželeno, da sodelujejo  vsa veteranska in domoljubna društva.